SANDEK – za koreninske sisteme (1 kg)

51,86  z DDV

Zaloga: Na zalogi

Ekološki: DA

Zagotavlja povečano rast in razvoj korenin, povečuje absorbcijo mineralnih hranil in deluje zaviralno na patogene mikroorganizme, ki napadajo koreninski sistem rastlin.
Teža 1.1 kg
Namen uporabe

, , ,

SESTAVA

  • Organska snov – 8 % (p/p)
  • Mikorize (Endomikorize Glomus spp.) – 4 % (p/p)
  • Rhizobacteria (Bacillus subtilis) – 1 × 109 UFC/g
  • Trichoderma spp. – 1 × 103 UFC/g

SANDEK formulacija vsebuje organsko snov, glive Trichoderma in mikorizne glive, predvsem Rhizobacter – sev Bacillus subtilis BSF4.

Mikorizne glive so koristne za povečano rast in razvoj korenin, za povečanje absorpcije mineralnih hranil, kot so dušik, kalij in magnezij, zlasti pa tistih, ki se počasi širijo v tla (topni fosfati, cink, bor), povečano toleranco proti vodnemu stresu in slanosti.

Bacillus subtilis in Trichoderma spp. Spodbujanje rasti korenin in produktivnosti rastlin z: zaviranjem delovanja škodljivih mikroorganizmov v rizosferi, povečano razpoložljivostjo in absorpcijo hranil, povečanjem učinkovitosti vnosa in uporabe dušika, zmanjšanjem in inaktivacijo strupenih spojin ali zaviralcev za radikalen razvoj, proizvodnjo stimulansov (encimi, rastni faktorji, hormoni, vitamini).

Zato uporaba SANDEK-a omogoča izboljšanje rodovitnosti tal, učinkovitost prehrane ter koreninsko in vegetativno rast rastlin, spodbujanje boljših pogojev zaviralnih snovi rizosfere, ki zavirajo patogene mikroorganizme, ki napadajo koreninski sistem rastlin, kot so Pythium spp. Fusarium spp., Botrytis spp., Sclerotinia spp., Rhizoctonia spp. in Verticilium spp. Povečana prisotnost Bacillus subtilis zagotavlja zelo veliko razmnoževanje in večjo topnost ter s tem prilagodljivost na različne tipe tal.

bintil-akar.jpg


OB NAKUPU VEČJIH KOLIČIN NAS PRED NAROČILOM KONTAKTIRAJTE ZA INDIVIDULANO PONUDBO.