• Opis vzorca
  • Izbira analize
  • Izbira področja vzorčenja
  • Rezerviraj in plačaj

Zakaj je pomembna analiza zemlje?


Ponujamo vam Analize, ki so primerne za profesionalne kmetovalce kot za amaterske vrtičkarje. Pri nas lahko rezervirate najbolj kakovostne analize zemlje v Sloveniji. Pri opravljanju analiz uporabljamo sodobne visokotehnološke postopke v certificiranem analiznem laboratoriju. Pri tem analiziramo veliko več parametrov, kot to počnejo ostali - vašo zemljo raziščemo do potankosti!

Čeprav smo specialisti za analizo zemlje oz. tal, nas lahko kontaktirate tudi za ostale laboratorijske analize kot so analiza komposta, analiza listov, ter analiza vode. Preko partnerskih inštitutov vam lahko ponudimo veliko različnih analiz, od identifikacije virusnih okužb rastlin do določanja sort oljk na podlagi genetskih testov.

Predstavitev analiz

Izbira analize


Aqua test

V Sloveniji je veliko lastnih vodnih zajetji, ki se uporabljajo za zalivalne vode, kakovosti le teh pa nam niso poznane, so pa zelo pomembne saj lahko močno vplivajo na kakovost zemlje. Pri analizi vode določamo: pH, Električna prevodnost (μS/cm), Trdota vode(nemška skala; mgCaO/100 ml), Trdota vode (francoska skala; mgCaO/100 ml), Celotna količina soli, SAR (absorpcijsko razmerje natrija), ...

od 85,00 €

TerraTest™ – HM

Je analiza težkih kovin v zemlji in primerna za tiste, ki sumijo, da je zemlja zaradi različnih vzrokov kontaminirana. V tem primeru izmerimo celokupno količino težkih kovin v zemlji s pomočjo razgradnje v zlatotopki. Težke kovin, ki jih določimo so: Ni - nikelj, Pb - svinc, Zn - cink, Hg - živo srebro, Cd - kadmij, Cr - krom, As - arzen. Na koncu dobite tudi referenčno tabelo z mejnimi vrednostmi in priporočilo o morebitnih ukrepih.

od 185,00 €

TerraTest™ – ADVANCED

je najbolj natančna analiza zemlje je namenjena širokemu naboru kmetovalcev ter vsem tistim, ki si želijo poznati popolni profil zemlje. Parametri (dosponi rastlinam), ki jih analiziramo so: pH in električna prevodnost (E.C.), mehanična analiza prsti, (P, K, Mg, Fe, Mn, Zn, Cu, B), količina nitratov, CaCO3 inorganska snov. Po želji lahko še količino dostopnih težkih kovin. ​Na koncu dobite tudi razumljiv gnojilni načrt za uravnovešenje hranil. Ta je prilagojen gojenim kulturam in načinu vaše pridelave (npr. ekološka pridelava).

od 150,00 €

TerraTest™ – BASIC

Osnovna analiza zemlje in je namenjena kmetovalcem, vrtičkarjem in ostalim, ki želijo osnovni profil zemlje. Parametri (dosponi rastlinam), ki jih analiziramo so: pH, (P, K), količina nitratov, organska snov, po dogovoru Mg - magnezij, po dogovoru Ca - kalcij

od 45,00 €