Surround WP – naravna zaščita rastlin

54,00  z DDV

Zaloga: Na zalogi

Ekološki: DA

Naravna zaščita rastlin pred zunanjimi vplivi in insekti. Pospeševanje rasti, preprečevanje sončnega ožiga in vročinskega stresa.
Teža 12.5 kg
Namen uporabe

, , , , , , ,

SURROUND® WP tvori na rastlinah zaščito iz mineralnih delcev (bel zaščitni sloj), ki jo varuje pred zunanjimi vplivi na tri načine:

  • Prvi način delovanja je, da ustvari tanek in porozen mineralni sloj na površini rastline, ki jo ščiti pred ožganinami sonca in termičnim stresom. Z uporabo Surround-a lahko zmanjšamo ožganine.
  • Drugi način delovanja je, da Surround vzdržuje rastline bolj hladne. Na ta način se celokupna fotosinteza poveča in rastline ne občutijo vročinskega stresa.
  • Tretji učinek Surrounda je močan repelentni učinek proti velikem številu insektov. Z uporabo Surrounda lahko močno znanjšamo ali celo opustimo uporabo običajnih insekticidov.

Pri tem je bistveno, da sloj prekriva celotno rastlino, saj je pokritost ključnega pomena za zanesljivo zaščito rastlin. SURROUND® WP lahko uporabljamo skozi celotno rastno sezono. Karence ni. Pri kmetijskih pridelkih, ki se ne perejo in kjer bi bel film lahko povzročal estetsko napako, prenehamo uporabljati SURROUND® WP dovolj zgodaj, da se odvečen produkt spere. Pri nekaterih rastlinah/sortah lahko bel film kljub dežju/spiranju ostane na pridelkih, zato SURROUND® WP najprej testirajte na manjšem delu rastlin. Bel film je lahko le estetska napaka, ne predstavlja pa nobenega tveganja za zdravje ljudi in ne vpliva na kakovost pridelkov.


SESTAVA:

  • kaolin (vrsta gline): 95 %
  • Inertne snovi za boljšo oprijemljivost 5: %

S pomočjo uporabe SURROUND® WP pri rastlinah dosežemo večji donos, boljšo barvo in strukturo sadežev ter preprečimo pokanje in ožige sadja. V oljkarstvu dosežemo večji pridelek oljk, višjo oljevitost in boljšo kakovost oljčnega olja. Zaščitni sloj nima nikakršnega negativneg vpliva na oljčno olje, zato ga med pridelavo olja ni potrebno izprati. Pri grozdju dosežemo višjo stopnjo sladkorjev in večje količine antocianov in polifenolov. Priporočljiva je uporaba pri pridelavi vrhunskih vin. SURROUND® WP je namenjen tudi splošni uporabi v sadjarstvu in zelenjadarstvu, saj ima velik vpliv pri celostni zaščiti rastlin.

Surround® WP tvori približno mikron debel film iz mineralnih delcev. Ta sloj deluje kot fizična zaščita rastline. Ko se mešanica z vodo na rastlini posuši, nastane viden bel zaščitni sloj. Tak sloj nam omogoča tudi vidno spremljanje homogenosti in trajanja zaščite. Sloj je dovolj porozen, da omogoča izmenjavo vode in ogljikovega dioksida, zato nima negativnih učinkov na fotosintezo. Ker zaščitni sloj odbija škodljive UV žarke in termične valove, je fotosintezna aktivnost bolj konstantna in učinkovitejša. Rezultat je hitrejša rast in boljši razvoj rastlin ter manjše ožganine rastlin in plodov.

325REWT.jpg
fef.jpg


Listi, ki so bili tretirani s Surroundom ne kažejo znakov termičnega stresa, prav tako oljke tretirane s Surroundom proizvedejo veliko večje plodove.

r4qw.jpg


Surround® WP je dovoljeno uporabljati pri ekološki pridelavi.


OB NAKUPU VEČJIH KOLIČIN NAS PRED NAROČILOM KONTAKTIRAJTE ZA INDIVIDULANO PONUDBO.